Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia se confruntă cu lipsa energiei electrice pentru că lucrătorii de întreținere au fost trimiși să lupte în Ucraina

dnyuz.com
frig iarna

Rușii s-au trezit în situația improbabilă de a se confrunta cu penurii de energie electrică, la fel ca o mare parte din restul Europei, în ciuda faptului că trăiesc într-una dintre cele mai bogate țări în petrol din lume, anunță dnyuz.com. Războiul din Ucraina a făcut ca inginerii, reparatorii și muncitorii municipali să schimbe uneltele cu armele, în timp ce Rusia se străduiește să refacă pierderile armatei, lăsând oamenii să se confrunte cu temperaturi de îngheț pe fondul unei penurii de persoane capabile să repare infrastructura sa învechită, din epoca sovietică.

Acest lucru se întâmplă în timp ce Rusia a provocat daune "colosale" rețelei electrice din Ucraina, spun oficialii, provocând pene de curent care ar putea dura până în martie.

În Astrakhan, în apropiere de coasta îndepărtată a Rusiei de la Marea Caspică, locuitorii s-au plâns pe rețelele de socializare că lucrătorii de întreținere au fost trimiși să lupte în Ucraina cu o unitate de geniu, deși erau necesari pentru a menține încălzirea centrală în funcțiune. "Ne-am adresat birourilor de înregistrare și înrolare militară și oficialilor, explicând că sezonul de încălzire vine în curând și avem nevoie de oameni, dar nu am primit niciodată un răspuns clar", a declarat un rezident pentru canalul Telegram "Putem explica".

În 2019, exporturile de țiței au contribuit cu aproximativ 123 de miliarde de dolari la economia Rusiei. Cu toate acestea, sistemul său de încălzire comunală este cunoscut ca fiind fragil și ineficient.

Construite de Uniunea Sovietică, centralele poluante din oraș produc apă caldă și apoi o pompează în blocurile de apartamente prin conducte masive care dezgheață solul înghețat peste sau sub care trec. Temperaturile pot scădea până la -40C în Siberia, ceea ce înseamnă că sistemele de încălzire defecte pot fi mortale.

Ordinul de mobilizare emis de Kremlin în septembrie a mobilizat 320.000 de oameni în armata rusă, dar un număr de trei sau patru ori mai mare a fugit în străinătate. Acest lucru a lăsat Rusia cu un deficit de muncitori.

Un sondaj realizat de Institutul Gaidar din Moscova a declarat că o treime din industriile rusești sunt acum în criză de muncitori. S-au făcut planuri pentru a recruta lucrători suplimentari din Asia Centrală pentru a acoperi deficitul.

În Ucraina, rachetele rusești au distrus aproximativ 70% din capacitatea de generare a energiei electrice a țării, a declarat Organizația Mondială a Sănătății, adăugând că 10 milioane de ucraineni trăiesc fără energie electrică.

Autoritățile ucrainene au cerut persoanelor relativ bogate să călătorească în Europa timp de câteva luni pentru a economisi energie. De asemenea, au instalat mii de corturi în orașe cu generatoare pentru ca oamenii să își poată încărca telefoanele mobile, să se încălzească și să mănânce o masă caldă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.