Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia se declară pregatită să discute despre un acord de încetare a focului în Siria

tun Siria

Rusia s-a declarat joi pregatita sa discute despre modalitatile instituirii unui armistitiu în bombardamentele din Siria, armistitiu cerut de opozitia siriana si Occident, care dau vina pentru esecul negocierilor de pace de la Geneva pe continuarea atacurilor aeriene rusesti în Siria, relateaza AFP.

Suntem pregatiti sa discutam despre modalitatile unei încetari a focului în Siria, a spus ministrul adjunct de externe rus, Ghennadi Gatilov, citat de agentia de presa Interfax. 'Mergem la Munchen (la conferinta internationala asupra Siriei) pentru a discuta acest subiect', a adaugat el, indicând ca regimul de la Damasc este pregatit pentru aceasta noua runda.

'Cine este responsabil pentru esecul primei runde de negocieri? Opozitia si Riadul', a spus Gatilov, remarcând, între altele, ca acestea ar trebui întrebate daca negocierile se pot relua la 25 februarie. Regimul de la Damasc este pregatit pentru aceasta, a insistat el.

Un oficial occidental anuntase miercuri ca Rusia a facut o propunere pentru un acord de încetare a focului în Siria cu începere de la 1 martie, dar potrivit acestuia nu s-a ajuns la niciun acord asupra ofertei ruse, conform Reuters. Potrivit unor surse anonime, SUA au respins aceasta initiativa a Moscovei, estimând ca regimul de la Damasc si Kremlinul si-au rezervat în mod deliberat trei saptamâni pentru ca în aceasta perioada sa distruga formatiunile opozitiei moderate, potrivit newsru.com.

SUA si aliatii lor vor încerca sa exercite presiuni asupra Moscovei joi în capitala bavareza unde se vor reuni ministrii de externe din principalele tari implicate în conflictul sirian, noteaza AFP. Aceasta conferinta internationala este destinata sa relanseze negocierile de pace între regimul de la Damasc si opozitie, vulnerabilizata în urma ofensivei regimului sirian împotriva rebelilor, cu sprijinul aviatiei ruse.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.