Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia se digitalizează în forță: Modul de recrutare a soldaților se schimbă radical

www.twitter.com
soldati Rusia

Recruţii din Rusia îşi vor primi actele de convocare în format digital din toamna anului viitor, potrivit unui document publicat pe site-ul Kremlinului, relatează joi dpa. Recruţii nu vor mai trebui să vină în persoană la birourile de recrutare, după cum prevede legislaţia actuală. În plus, va exista un post nou de ministru adjunct al apărării care va răspunde de probleme de digitalizare, scrie Agerpres.

În aprilie, preşedintele Vladimir Putin a semnat un decret de lege care permite recrutarea în serviciul militar mai uşor decât anterior.

Potrivit prevederilor acestei legi, actele de recrutare nu vor mai trebui înmânate în persoană, iar recruţii înregistraţi digital nu vor mai primi permisiunea de a părăsi Rusia înainte de a se prezenta pentru efectuarea serviciului militar. De asemenea, ar urma să fie înfiinţat un registru digital pentru recruţi. Potrivit relatărilor din media au existat însă probleme cu aplicarea noii legi. Noua lege a provocat preocupări privind un nou val de mobilizări pentru a răspunde cererii de trupe pe fronturile din Ucraina.

În timpul maratonului de întrebări şi răspunsuri din urmă cu o săptămână, Putin a declarat că nu este necesară o nouă mobilizare şi că cei 300.000 de oameni chemaţi la arme toamna trecută "luptă excelent".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.