Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia se plânge la TAS: COR și 12 federații contestă interdicțiile de participare la competiții

tas tribunalul de arbitraj sportiv

Comitetul Olimpic Rus (COR) și 12 federații naționale (FN) au depus apeluri la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru ca sportivii și echipele naționale ale țării să fie reintroduse în competițiile internaționale, anunță mediafax.

Alte nouă FN-uri au făcut apel pe plan intern la federațiile internaționale (FI) respective, dar nu și la TAS, potrivit ministrului adjunct al sportului din Rusia.

În urma unei recomandări a Comitetului Internațional Olimpic (CIO) din 28 februarie, mai multe FI au interzis sportivilor și oficialilor din Rusia și Belarus să participe la competiții internaționale din cauza implicării acestor țări în invazia Ucrainei. Doar câteva FI olimpice au permis sportivilor ruși să continue să concureze cu statut de neutri.

Viceministrul rus al sporturilor, Andrey Fyodorov, a prezenta situația apelurilor la TAS în cadrul unei reuniuni a Consiliului Federației, potrivit agenției ruse de știri de stat TASS, și și-a exprimat speranța că deciziile ar putea veni în următoarele luni.

„În prezent, un total de 21 de federații sportive rusești și COR au folosit dreptul de a face apel împotriva deciziilor discriminatorii luate de federațiile internaționale", a declarat Fyodorov.

„În special, ROC și 12 federații sportive ruse au depus contestații la TAS. Nu a existat încă niciun verdict al TAS. Toate apelurile au fost acceptate. Procedurile pregătitoare sunt în curs de desfășurare. Potrivit informațiilor noastre, deciziile privind apelurile depuse vor fi luate în a doua jumătate a anului. Ne așteptăm ca unele evoluții să înceapă acolo în august sau septembrie."

Rusia a fost, de asemenea, privată de evenimente, inclusiv de Campionatele Mondiale de volei, înot și hochei pe gheață, ca răspuns la războiul din Ucraina.

Rusia a avut unele succese în apelurile sale împotriva interdicțiilor sportivilor, sancțiunile Federației Internaționale de Sanie și ale Federației Internaționale de Bobsleigh și Skeleton fiind amândouă anulate prin apeluri interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.