Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia se poziționează de partea jihadiștilor: 'Noua escaladare a fost cauzată de tirurile forţelor aeriene israeliene în Fâşia Gaza'

vestidinrusia.ro
Maria Zaharova

Rusia s-a declarat sâmbătă "profund îngrijorată" de schimburile de focuri dintre armata israeliană şi Jihadul Islamic palestinian în Fâşia Gaza, chemând ambele părţi la reţinere, relatează France Presse.

"Observăm cu profundă îngrijorare evoluţia evenimentelor, care pot duce la reluarea confruntării militare pe scară largă şi agrava şi mai mult situaţia umanitară deja deplorabilă în Gaza", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, într-un comunicat de presă.

"Facem apel la toate părţile implicate să dea dovadă de reţinere maximă, să prevină escaladarea operaţiunilor armate şi să restabilească imediat o încetare a focului durabilă", a adăugat ea.

Potrivit dnei Zaharova, "o nouă escaladare a fost cauzată de tirurile forţelor aeriene israeliene în Fâşia Gaza la 5 august, la care grupurile palestiniene au răspuns efectuând bombardamente masive şi nediscriminatorii asupra teritoriului israelian".

Armata israeliană a declarat sâmbătă că se pregăteşte să efectueze raiduri timp de "o săptămână" în Fâşia Gaza, unde îşi intensifică loviturile împotriva organizaţiei armate Jihadul Islamic. Ea susţine că a ucis 15 combatanţi ai acestei formaţiuni în loviturile efectuate de vineri după-amiază.

Autorităţile din Gaza au raportat 13 morţi, inclusiv o fetiţă de cinci ani, şi peste 100 de răniţi.

Aceasta este cea mai gravă confruntare dintre Israel şi organizaţii armate din Gaza de la războiul de unsprezece zile din mai 2021, ce a făcut 260 de morţi de partea palestiniană şi 14 morţi în Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.