Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia se pregătește de RĂZBOI? A mutat echipamente și trupe la graniță

tancuri rusia

Rusia mobilizează din nou echipamente şi trupe în apropiere de graniţa cu Ucraina, aparent pentru aplicaţii militare, în contextul în care, începând din 15 august, în Districtul militar Sud, situat lângă frontiera ucraineană, au fost anunţate manevre de amploare sub numele de cod "Caucaz 2016", relatează miercuri agenţia de presă Unian, citând ziarul polonez Gazeta Wyborcza.

Potrivit publicaţiei poloneze, ar fi vorba de circa 200.000 de militari, rachete şi avioane.

Citește și: S-a stabilit cât trebuie să dureze o partidă de sex

Până la sfârşitul acestui an, forţele armatei ruse au în program efectuarea a aproximativ 4.000 de manevre, explicase în acest sens ministrul adjunct al apărării rus Dmitri Bulgakov.

Ministrul apărării rus Serghei Şoigu anunţase anterior crearea a patru divizii noi şi a nouă brigăzi în sudul Rusiei, ca urmare a "creşterii ameninţării din partea NATO şi a Ucrainei", aminteşte în acest context Gazeta Wyborcza. În plus, Moscova a decis să instaleze rachete "Iskander" în apropiere de Ucraina, mai scrie publicaţia poloneză, citată de Unian.

Citește și: Iubire ca-n România: Un artist căsătorit are amantă cu 32 de ani mai tănără și are și 3 copii cu două femei

Flota rusă din Marea Neagră a primit deja în dotare rachete de tipul "Bastion" şi "Bal", precum şi rachete antiaeriene S-400 "Typhoon".

În genere, după cum spunea ministrul Şoigu, o parte din Districtul militar Sud a fost echipat în ultimii doi ani cu aproape 4.000 de echipamente noi, între care blindate şi avioane de diverse tipuri.

Citește și: Analist politic: România e într-o stare de alarmă

Expertul militar rus Viktor Murahovski susţine însă că nu este vorba de patru divizii absolut noi, ci numai de două, între care divizia de apărare antiaeriană, echipată cu sisteme S-400 de ultimă generaţie, în Crimeea.

În genere, Moscova se pare că a abandonat definitiv ideile fostului ministru al apărării, Anatoli Serdiukov, care a încercat să formeze forţele armatei ruse după tip occidental pentru a putea contracara conflicte locale şi a revenit la crearea de structuri masive, precum regimente şi divizii, respectiv formaţiuni capabile de acţiuni pe un front extins, estimează jurnaliştii de la Gazeta Wyborcza.

Citește și: Mercenarii ruși și-au făcut și ei Pokemon Go: Ce vânează militarii

În pofida a ceea ce se afirmă în Occident, mobilizarea de forţe ruseşti în apropiere de Polonia şi ţările baltice nu este mai mare decât la graniţa cu Ucraina, susţine expertul militar rus Ruslan Puhov. Rusia "nu are niciun fel de (rachete) Iskander în prezent în Kaliningrad. Brigada nr.152 de rachete desfăşurată acolo este singura care dispune de rachete, dar şi acelea sunt vechi, de tipul Tocika, întrucât rachetele noi nu au venit încă", susţine el într-o declaraţie pentru ziarul polonez.

Cu toate acestea, Rusia îşi consolidează poziţiile pe flancul vestic, în apropiere de graniţa cu Belarus. De la mijlocul anului trecut, aici este desfăşurată Divizia 144 de infanterie motorizată, care include un regiment de tancuri, trei regimente de infanterie, un regiment de artilerie, precum şi câte un regiment de apărare aeriană şi de rachete. În total, această divizie numără 10.000 de militari, titrează agerpres.ro.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în Rusia: Deputați și alți oameni importanți făceau sex cu femei furnizate de o moldoveancă! Femeia a fost UCISĂ

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.