Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia se pregătește pentru următoarea etapă a ofensivei: Putem vedea bombardamente de-a lungul întregii linii a frontului

Freepik
razboi ucraina

Rusia se pregătește pentru următoarea etapă a ofensivei sale în Ucraina, a declarat un oficial militar ucrainean, după ce Moscova a declarat că forțele sale vor intensifica operațiunile militare în "toate zonele operaționale", scrie Reuters, potrivit mediafax.

Rachete rusești au lovit orașe în atacuri care, potrivit Kievului, au ucis zeci de persoane în ultimele zile.

"Nu este vorba doar de lovituri cu rachete din aer și de pe mare", a declarat sâmbătă Vadym Skibitskyi, un purtător de cuvânt al serviciilor de informații militare ucrainene. "Putem vedea bombardamente de-a lungul întregii linii de contact, de-a lungul întregii linii a frontului...Există, într-adevăr, o anumită activare a inamicului de-a lungul întregii linii de front... În mod clar, pregătirile sunt acum în curs de desfășurare pentru următoarea etapă a ofensivei."

Armata ucraineană a declarat că Rusia pare să regrupeze unități pentru o ofensivă spre Sloviansk, un oraș deținut de Ucraina în regiunea estică Donețk.

Ucraina spune că cel puțin 40 de persoane au fost ucise în bombardamentele ruse asupra zonelor urbane în ultimele trei zile.

Rachetele au lovit vineri seară orașul Chuhuiv din nord-estul regiunii Harkov, ucigând trei persoane, inclusiv o femeie în vârstă de 70 de ani, și rănind alte trei, a declarat guvernatorul regional Oleh Synehubov.

În sud, peste 50 de rachete rusești Grad au lovit orașul Nikopol, pe râul Dnipro, ucigând două persoane, a declarat guvernatorul Valentyn Reznichenko.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a ordonat unităților militare să intensifice operațiunile pentru a preveni loviturile ucrainene în estul Ucrainei și în alte zone deținute de Rusia, potrivit unui comunicat al ministerului.

Comentariile sale au părut a fi un răspuns direct la ceea ce Kievul spune că este o serie de lovituri de succes efectuate asupra a 30 de centre logistice și de muniții ruse, folosind mai multe sisteme de rachete cu lansare multiplă furnizate recent de Occident.

Loviturile au afectat liniile de aprovizionare ruse și au redus semnificativ capacitatea ofensivă a Rusiei, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.