Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia se REVOLTĂ împotriva SUA: Decizia americanilor de a ajuta Ucraina l-a supărat pe Vladimir Putin

Putin Trump Putin Donald Trump Vladimir Putin

Decizia Statelor Unite ale Americii de a livra arme Ucrainei este periculoasă pentru că va încuraja Kievul să folosească forţa în conflictul din estul Ucrainei, au declarat sâmbătă oficiali ruşi, potrivit Reuters. Statele Unite au anunţat vineri că vor întări ajutorul acordat Ucrainei în domeniul apărării, astfel încât Kievul să poată asigura "suveranitatea" teritoriului său, pe fondul tensiunilor americano-ruse legate de conflictul ucrainean, a relatat AFP.

Citește și: Liviu Dragnea anunță REFERENDUM: 'Da, cât de repede' / VIDEO

Anunţul a fost făcut la 24 de ore după ce Uniunea Europeană a prelungit, la rândul său, pentru şase luni severele sancţiuni economice împotriva Rusiei pentru presupusa implicare în conflictul care devastează estul Ucrainei de peste trei ani şi jumătate. "Statele Unite au decis să furnizeze Ucrainei capacităţi defensive consolidate (...) pentru a ajuta Ucraina să îşi clădească apărarea pe termen lung, să îşi apere suveranitatea, integritatea teritorială şi să se protejeze împotriva oricărei agresiuni viitoare", a indicat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Heather Nauert.

Citește și: Elena Udrea anunță APOCALIPSA pentru Laura Codruța Kovesi și lansează alt ATAC la adresa lui Traian Băsescu: 'Vremea în care va da socoteală e aproape'

Livrarea oricăror arme îi încurajează pe cei care susţin conflictul din Ucraina să recurgă la 'scenariul de forţă', a declarat sâmbătă viceministrul rus de externe Grigorii Karasin, citat de agenţia RIA, reacţionând la anunţul Departamentului de Stat. La rândul său, Franţ Klinţevici, membru al comisiei pentru securitate a camerei legislative superioare de la Moscova, citat de Interfax, a afirmat că Ucraina va considera livrările de arme drept un sprijin în favoarea acţiunilor sale. 'Americanii, de fapt, împing în mod direct forţele ucrainene spre război', a susţinut Klinţevici, anunţă Agerpres. Potrivit Ministerului de Externe de la Moscova, citat de agenţia TASS, decizia SUA subminează încă o dată acordul de la Minsk din 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.