Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia se teme de militarii americani din Polonia şi ameninţă cu represalii

AFP
americani in polonia

Rusia va lua toate măsurile de ordin militar, politic, economic - în limitele necesare apărării sale - în cazul consolidării contingentului militar american în Polonia, a declarat luni pentru RIA Novosti vicepreşedintele Comisiei pentru securitate şi apărare din Consiliul Federaţiei (camera superioară a parlamentului federal rus), Franţ Klinţevici, potrivit agerpres.

Declaraţia senatorului rus intervine după ce preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat că intenţionează să discute în timpul apropiatei vizite a preşedintelui american, Donald Trump, la Varşovia, creşterea prezenţei militare a SUA pe teritoriul ţării sale.

Citeşte şi: Putin face dezvăluiri fără precedent: Rusia a vrut să adere la NATO

Klinţevici a menţionat că o creştere a prezenţei militare americane în Polonia "va duce la amplificarea ameninţării reale la adresa securităţii Rusiei".

"În limitele necesare apărării, vom lua toate măsurile care se impun în astfel de cazuri, de ordin militar, politic, economic sau de orice altă natură", a subliniat politicianul rus.

Potrivit lui, după summitul NATO de la Varşovia (2016), autorităţile poloneze doresc în mod clar să-şi prezinte ţara drept "principalul bastion al Occidentului în confruntarea cu Rusia pe continentul european".

"Nu ştiu ce se află la bază, naţionalismul unei naţiuni mici sau ambiţia actualei conduceri a Poloniei, care nu are nimic altceva prin care să atragă atenţia? Totuşi este vorba de o escaladare deliberată a tensiunilor în Europa", susţine parlamentarul rus.

Preşedintele SUA, Donald Trump, ar urma să efectueze o scurtă vizită în Polonia înaintea summitului liderilor din G20, programat luna viitoare în Germania. Această vizită ar putea avea loc la 6 iulie, cu o zi înainte de reuniunea anuală a liderilor G20 de la Hamburg, a relatat săptămâna trecută Reuters, citând surse sub rezerva anonimatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.