Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia se TEME de UE! Federația bate pasul înapoi în fața sancțiunilor economice și este gata de negocieri: 'Pierderile se vor ridica la miliarde de euro'

vladimir putin

Rusia ar trebui să dezvolte măsuri de răspuns intern și extern la cazul introducerii unei taxe pe carbon în UE, dar va fi gata pentru negocieri pe acest subiect în diferite locuri, a declarat Dmitry Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate rus, relatează Interfax.

"Un astfel de mecanism, dacă este introdus fără restricții sau comentarii, ar fi contrar normelor acordurilor internaționale existente, inclusiv Convenția-cadru a ONU privind schimbările climatice, care nu permite utilizarea măsurilor privind schimbările climatice pentru a limita competitivitatea internațională. De aici este legată discuția noastră. pentru a înțelege ce măsuri, în primul rând, un răspuns extern, trebuie să ne pregătim dacă, cu toate acestea, această inițiativă intră în vigoare ", a spus Medvedev în cadrul unei reuniuni privind asigurarea intereselor pe termen lung ale Federației Ruse în contextul introducerii unei taxe pe carbon în UE din 2025.

El a spus că "guvernul dezvoltă în prezent un cadru legal pentru reglementarea emisiilor de gaze cu efect de seră, în special, abordările noastre cu privire la astfel de produse vor fi actualizate astfel încât acestea să fie recunoscute, inclusiv la nivel internațional."

Medvedev a mai declarat că introducerea unei astfel de taxe ar avea consecințe grave pentru exportatorii ruși.

„Acest lucru va avea consecințe foarte grave și pentru economia rusă, industriile noastre de bază, cum ar fi metalurgia feroasă și neferoasă, industria chimică, energia, pot suferi, iar datorită unei astfel de așezări transfrontaliere, consumul de petrol și cărbune rusesc poate fi semnificativ redus. Academia de Științe, pierderile financiare ale exportatorilor autohtoni se vor ridica la miliarde de euro ", a spus el.

Potrivit acestuia, această inițiativă este foarte rezervată în Germania și, de asemenea, „fără entuziasm” - în Statele Unite și China.

Medvedev a menționat că prejudiciul adus economiei ruse de la introducerea unei astfel de taxe "nu este încă pe deplin calculat". Dar, încă o dată, a subliniat că „vorbim despre deficiențe foarte importante în venituri”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.