Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia se ţine tare: Ce le cer oficialii de la Kremlin celor de la NATO

nato rusia

Dialogul pentru restabilirea încrederii nu este posibil fără reducerea activităţii militare a NATO în apropiere de graniţele Rusiei, a declarat reprezentantul permanent al Federaţiei Ruse la această organizaţie, Aleksandr Gruşko, la finalul primei reuniuni, din ultimii doi ani, a Consiliului NATO-Rusia, informează agenţia de presă RIA Novosti.

În acelaşi timp, potrivit lui Gruşko, Rusia nu resimte o stare de disconfort din cauza lipsei unei cooperări cu NATO, în condiţiile în care Moscova are relaţii bilaterale cu ţări membre ale Alianţei Nord-Atlantice. Unul dintre subiectele spinoase care au fost discutate în timpul reuniunii Consiliului NATO-Rusia a fost constituit de recentele incidente din Marea Baltică, unde avioane ruse au survolat de mai multe ori distrugătorul american USS Donald Cook.

Potrivit lui Gruşko, trimiţând nava în zona enclavei ruse Kaliningrad, SUA au exercitat presiuni militare la adresa Rusiei. 'Cred că oamenii serioşi înţeleg că noi luăm toate măsurile de precauţie necesare, care trebuie să compenseze încercările de a folosi forţa militară', a spus reprezentantul permanent al Federaţiei Ruse la NATO. De asemenea, Gruşko a acuzat că în zona Donbas din estul Ucrainei sunt prezente prin rotaţie unităţi pregătite de instructori NATO, iar acest lucru creează o tensiune suplimentară. Cei 28 de ambasadori ai statelor NATO şi reprezentantul permanent al Rusiei s-au reunit miercuri dimineaţă, timp de peste trei ore, la sediul din Bruxelles al Alianţei, pentru prima oară din iunie 2014, în cadrul formatului de dialog Consiliul NATO-Rusia, suspendat după anexarea Crimeii de către Moscova. Secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, a declarat că NATO şi Rusia 'au avut dezacorduri profunde şi persistente, iar reuniunea de astăzi nu a schimbat nimic' din acest punct de vedere, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.