Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia sfidează toate sancțiunile Occidentale: 'Trecem mai bine prin această situație decât ne așteptam!'

rusia sanctiuni

Declinul economiei ruse și nivelul inflației ar putea fi mai mici decât prognozele actuale, autoritățile se pregătesc în iunie să-și revizuiască așteptările, ținând cont de faptul că Federația Rusă trece prin criză mai bine decât se preconizase la începutul lunii martie, a declarat șeful Ministerului Dezvoltării Economice din Federația Rusă, Maxim Reshetnikov.

"Probabil că trecem prin această situație mai bine acum decât ne așteptam la un moment dat, la începutul lunii martie. Iar acest lucru oferă motive pentru ajustarea unor previziuni ale estimărilor noastre și așa mai departe", a spus el la postul de televiziune "Rusia 24", relatează Interfax.

Potrivit acestuia, autoritățile vor reveni la actualizarea prognozelor de dezvoltare economică la sfârșitul lunii iunie. "Este prea devreme să vorbim despre cifre concrete, pentru că am convenit ca la sfârșitul lunii iunie, ținând cont de toate măsurile luate acum și de evaluarea activității lor, să reevaluăm anul acesta și următorul", a spus ministrul.

"Dar, în general, trebuie să spun că inflația va fi în mod clar semnificativ mai mică decât parametrii pe care i-am dat. Este posibil să ne uităm la datele din luna mai, iar profunzimea recesiunii să fie ușor mai mică decât ne așteptam", a spus el.

Prognoza oficială actuală a Ministerului Dezvoltării Economice presupune inflația până la sfârșitul anului 2022 la nivelul de 17,5%, o scădere a PIB - cu 7,8%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.