Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia și-a schimbat tactica în Ucraina, spun serviciile de informații

ik.imagekit.io
razboi ucraina

Rusia şi-a schimbat obiectivul atacurilor sale asupra Ucrainei, în încercarea de a împiedica pregătirile contraofensivei ucrainene, a declarat un oficial al serviciilor de informaţii din Ucraina, conform Reuters, scrie rador.ro.

După luni de atacuri asupra infrastructurii energetice ucrainene, forţele ruse atacă tot mai des obiective militare, spune Vadim Skibiţki, reprezentant oficial al Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Apărării de la Kiev.

„Înainte nu au reuşit să ne distrugă sistemul energetic, iar acum au total alte priorităţi - de a ne perturba planurile şi pregătirile pentru acţiunea (militară) activă din timpul campaniei de primăvară-vară", a declarat el pentru portalul de ştiri RBK-Ukraine.

Skibiţki a declarat că ruşii atacă centrele de luare de decizie, rutele de aprovizionare şi locurile în care sunt concentrate cantităţi mari de muniţie, echipament, combustibil sau personal militar.

"Inamicul a început să dea atenţie specială zonelor unde sunt localizate echipamentele noastre defensive", a adăugat Skibiţki.

El a precizat şi că aviaţia rusă atacă în prezent zonele de pe linia frontului sau din apropierea ei mai des decât înainte.

Ucraina a comunicat că plănuieşte o contraofensivă pentru a încerca să îşi elibereze teritoriile ocupate de forţele ruse, dar că avansul recent din jurul oraşului estic Bahmut semnifică începerea atacului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.