Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia și-ar putea pierde trupele de elită și pe mercenarii Wagner în bătălia de la Bakhmut (Institutul American pentru Studiul Războiului)

nationalinterest.org
grupul wagner

Analiștii Institutului American pentru Studiul Războiului (ISW) au evaluat pozitiv capacitatea forțelor armate ale Ucrainei de a extermina mercenarii ruși în timpul posibilelor bătălii urbane pentru Bakhmut.

Federația Rusă ar putea pierde o parte semnificativă a unităților de elită ale Wagner în bătălia pentru Bakhmut (regiunea Donețk) ucraineană, arată analizele ISW. Acest lucru va fi facilitat de poziția dezavantajoasă a armatei ruse în apropierea orașului, ceea ce va permite forțelor armate ale Ucrainei să distrugă o mare parte din "forța" rușilor. Trupele rusești nu vor putea încercui Bakhmut în viitorul apropiat fără pierderi semnificative din partea lor, transmite ISW.

Această concluzie a fost făcută de analiștii Institutului American pentru Studiul Războiului (ISW). Potrivit acestora, escaladarea ostilităților în apropiere de Bakhmut, care a fost observată recent, poate distruge cele mai eficiente părți ale trupelor rusești, precum și pe mercenarii Wagner. Va fi dificil pentru Ministerul Apărării al Federației Ruse să găsească un înlocuitor pentru forțele pe care Moscova le va pierde în confruntările cu forțele armate ale Ucrainei în acest sector al frontului.

Analiștii anticipează că comandamentul militar al Federației Ruse pentru a obține succesul la Bakhmut va trebui să-și arunce forțele aeriene în luptă în sprijinul PMC-urilor sau chiar să renunțe la eforturile de a cuceri orașul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.