Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia și China au planuri mari pe Lună: ce vor să contruiască pe satelitul Pământului până în 2036

popularmechanics.com
constructii pe luna

Rusia și China au planuri mari pentru Lună. Acestea doresc să construiască acolo un reactor nuclear până în 2036, ceea ce ar putea schimba explorarea spațială și dinamica puterii globale. Acest proiect provine din întreprinderea lor comună, Stația Internațională de Cercetare Lunară (ILRS), deși relațiile cu SUA sunt tensionate.

Deși este posibil ca astronauții NASA să nu facă parte din bază, cele două țări merg înainte cu ambițiile lor lunare. Roscosmos, agenția spațială rusă, și partenerii chinezi își propun să dezvolte acest reactor până la mijlocul anilor 2030.

Aceștia iau în considerare utilizarea roboților pentru lucrările de construcție riscante, deoarece tehnologia este aproape gata, dar încă se confruntă cu provocări. Recenta misiune lunară a Rusiei a eșuat, în timp ce China a înregistrat succese cu misiunile sale Chang’e.

Reactorul nuclear, crucial pentru susținerea bazelor lunare pe termen lung

Reactorul nuclear este crucial pentru susținerea bazelor lunare pe termen lung, deoarece energia solară are limitări. Între timp, NASA urmărește, de asemenea, proiecte nucleare pentru a avansa explorarea spațială.

Pe măsură ce competiția pentru dominația spațială se încălzește, alianța spațială Rusia-China se consolidează, reprezentând o provocare pentru conducerea tradițională a NASA. Pe fondul tensiunilor legate de acțiunile Rusiei în Ucraina, aceste evoluții marchează o schimbare semnificativă în cursa spațială globală, scrie incredibilia.ro.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.