Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia şi China și-au arătat forțele militare în Marea Japoniei: Avertismentul trimis SUA

Captura video
Putin Xi Jinping

Rusia şi China au finalizat duminică exerciţiile militare comune în Marea Japoniei, a anunţat Ministerul Apărării rus, într-un context de puternice tensiuni cu ţările occidentale, informează AFP.

Cele două ţări, care împărtăşesc dorinţa comună de a contracara ceea ce ele prezintă drept hegemonia americană, s-au apropiat în domeniul militar după declanşarea ofensivei ruse în Ucraina, pe care Beijingul refuză să o condamne, scrie agerpres.ro.

Pentru a-şi întări coordonarea, China şi Rusia au organizat în ultimele luni mai multe exerciţii comune ale forţelor lor militare.

În martie, în timpul vizitei preşedintelui chinez Xi Jinping la Kremlin, pentru o întrevedere cu omologul său rus Vladimir Putin, cei doi lideri au evocat într-o declaraţie semnată dorinţa de a desfăşura "regulat patrule comune" în scopul "aprofundării încrederii reciproce".

"Exerciţiile navale comune ruso-chineze 'Nord/Interaction-2023' s-au încheiat în Marea Japoniei", a anunţat armata rusă într-un comunicat.

De joi şi până duminică, "au fost realizate circa douăzeci de exerciţii de luptă (...), printre care tiruri de artilerie interarme asupra unor ţinte maritime, de coastă şi aeriene", a precizat armata rusă.

În iunie, China şi Rusia au efectuat o patrulă militară aeriană comună deasupra Mării Japoniei şi Mării Chinei de Est, determinând Coreea de Sud să desfăşoare avioane de vânătoare ca măsură de precauţie.

Aceasta este a şasea patrulă de acest gen întreprinsă de Beijing şi de Moscova în zonă din 2019 încoace.

La începutul lui iulie, ministrul chinez al apărării, Li Shangfu, a pledat, într-o convorbire cu un oficial militar rus de rang înalt, pentru întărirea cooperării militare navale cu Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.