Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia și Iran își unesc forțele monetare: sistemele naționale de plată 'Mir' și 'Shetab' vor fi interconectate

dreamstime.com
Iran-financiar-banca

Federația Rusă și Republica Islamică Iran au convenit să treacă la cel mai înalt nivel posibil de decontări reciproce în monede naționale, anunță agenția rusă de presă TASS.

Țările discută despre conectarea sistemelor de plată „Mir” și „Shetab” (sistemul de plată al Iranului), precum și despre funcționarea sistemelor naționale de transmitere a mesajelor financiare. Acest lucru a fost anunțat de copreședintele Comisiei interguvernamentale a Rusiei și Iranului, viceprim-ministrul Federației Ruse, Alexander Novak.

„Unul dintre subiectele cheie în timpul negocierilor a fost crearea condițiilor pentru decontările reciproce și trecerea plăților între entitățile și organizațiile noastre juridice. Este important ca am convenit să trecem pe cât posibil la decontările în monede naționale. Împreună cu băncile centrale am discutat despre distribuția și funcționarea sistemului de mesagerie financiară, precum și conectarea cardurilor de plată „Mir” și „Shetab”, a spus el în urma ședinței copreședinților comisiei interguvernamentale.

În acest moment, cardul Mir nu funcționează în Iran. S-a raportat că Iranul și Rusia discută problema conectării băncilor lor la Sistemul de transfer al mesajelor financiare - analogul rus al sistemului internațional de decontare SWIFT.

Din 10 martie, sistemele internaționale de plată Visa și Mastercard au încetat să funcționeze în Federația Rusă. Toate cardurile emise de băncile rusești au continuat să funcționeze în țară ca de obicei. Totuși, tranzacțiile transfrontaliere cu cardurile Visa și Mastercard au devenit indisponibile, atât pentru plata achizițiilor din magazinele online din străinătate, cât și pentru utilizarea acestor carduri în străinătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.