Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia și Iranul înspăimântă omenirea: drone de luptă în schimbul tehnologiei nucleare - scenariu vehiculat/ reacția șefului AIEA

ipis.ir
iran rusia

Directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a declarat că nu crede că Rusia primește drone de luptă de la Iran în schimbul transferului de tehnologii nucleare, deoarece Moscova este parte la tratat și nu încalcă „flagrant" Tratatul de neproliferare nucleară (TNP), potrivit Agenției de știri Mehr, citată de Sputnik.

Întrebat la întâlnirea de la Chatham House de la Londra dacă Iranul ar putea furniza drone rusești în schimbul tehnologiei nucleare, Grossi a spus: "Aceasta este doar o speculație, pentru că Rusia este în TNP și nu îmi pot imagina că încalcă TNP într-un mod atât de flagrant". În remarcile sale, directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) a declarat, de asemenea, că crede că transferul de tehnologie nucleară rusă către Iran nu se poate întâmpla, deoarece AIEA ar putea vedea tot ce se întâmplă cu tehnologiile nucleare și evoluțiile din Iran. Acest lucru vine după ce țările occidentale au acuzat în mod repetat Iranul că a dat Rusiei drone de luptă pentru a fi utilizate în Ucraina. Moscova și Teheranul neagă însă acuzațiile.

Șeful AIEA, deplasare în Iran

Săptămâna trecută, directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) a anunțat că se va deplasa în Iran în februarie pentru a relua discuțiile. Adresându-se Comisiei pentru relații externe a Parlamentului European, el a spus: "Cred că probabil voi merge la Teheran în februarie pentru a discuta această problemă și alte probleme pe care vi le-am descris, poate pentru dialogul politic cu Iranul, care este foarte necesar. Sper să facem unele progrese în acest domeniu.” Rafael Grossi a declarat că Iranul nu a încercat diseminarea nucleară în ciuda proliferării sale nucleare, motiv pentru care „trebuie să colaborăm cu Iranul.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.