Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia şi Statele Unite se ceartă pe Twitter, pe tema libertăţii presei, după arestarea controversată la Moscova a fostului jurnalist Ivan Safronov

rusia sua

Rusia şi Statele Unite s-au lansat într-o ceartă pe Twitter, pe tema libertăţii presei, după arestarea controversată la Moscova a unui fost jurnalist, acuzat de ”trădare”, relatează AFP, anunță news.ro.

”Uitându-ne la jurnaliştii ruşi arestaţi unii după alţii, începe să semene a campanie concertată împotriva libertăţii presei”, a scris marţi pe Twitter o purtătoare de cuvânt a Ambasadei Statelor Unite în Rusia, Rebecca Ross.

”Vedeţi-vă de treburile voastre”, a reacţionat tot pe Twitter, Ministerul rus de Externe.

Citește și: Ne întoarcem la starea de urgență, după ce cazurile de coronavirus au explodat? Reacție de ultimă oră a lui Raed Arafat

Acest schimb de replici intervine după ce un tribunal de la Moscova l-a plasat în detenţie provizorie, marţi, pe o perioadă de două luni, pe Ivan Safronov, un fost jurnalist respectat, specializat în probleme de Apărare şi spaţiale.

Safronov a devenit în urmă cu două luni consilierul directorului agenţiei spaţiale ruse Roskosmos Dmitri Rogozin.

Arestat în baza acuzaţiei de ”trădare”, Safronov, în vârstă de 30 de ani, este suspectat de serviciile ruse de securitate FSB de faptul că a cooperat cu serviciile speciale din Cehia din 2012, potrivit unuia dintre avocaţii săi, Evgheni Smirnov.

Anchetatori FSB apreciază că serviciile speciale cehe acţionează în contul Statelor Unite, a declarat avocatul pentru AFP.

Considerat unul dintre cei mai buni jurnalişti din ţară în probleme militare şi spaţiale, Ivan Safronov, a lucrat pentru două ziare ruse de referinţă, Vedomosti şi Kommersant. El a publicat articole stânjenitoare pentru armata rusă în ultimii ani.

Arestarea lui Safronov a fost denunţată de către foşti colegi, care consideră că este vorba despre o răzbunare pentru aceste articole.

Citește și: Un fost purtator de cuvant al PSD a răbufnit: Nu există pericolul epidemiologic numit COVID-19

De 20 de ani, există numeroase acuzaţii cu privire la încălcarea libertăţii presei de către Rusia.

O jurnalistă rusă a fost condamnată luni la o amendă dură, după ce a fost găsită vinovată de ”justificarea terorismului”, în urma publicării unei cronici despre un atentat sinucigaş anarhist care a vizat FSB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.