Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia și Ucraina dau semne că pot colabora: a fost anunțată o nouă rută pentru navele din porturile ucrainene

nava vapor nave vapoare

Centrul Comun de Coordonare (JCC) a anunţat, într-o declaraţie, că o nouă rută pentru nave va fi operaţională începând de vineri, în cadrul Iniţiativei Mării Negre pentru Cereale, relatează CNN, informează News.ro.

Centrul Comun de Coordonare - care include reprezentanţi ai Ucrainei, Rusiei, Turciei şi Naţiunilor Unite - a fost una din creaţiile-cheie ale acordului în ceea ce priveşte cerealele încheiat între Rusia şi Ucraina şi intermediat de ONU şi Turcia.

Noua rută are o lungime de 320 de mile nautice şi "permite un tranzit mai scurt în coridorul maritim umanitar şi o planificare mai uşoară pentru industrie", se arată în declaraţie.

Ruta este destinată "vaselor comerciale care se îndreaptă sau pleacă din trei porturi ucrainene: Odesa, Ciornomorsk, Pivdennyi/Yuzhny" şi leagă porturile de zonele de inspecţie din apele turceşti, mai scrie în declaraţie. Nicio navă militară, aeronavă sau dronă nu se poate apropia pe o rază de 10 mile nautice de o navă care trece prin acest coridor.

Până săptămâna trecută, circa 27 de nave încărcate cu cereale au plecat din porturile Ucrainei de la Marea Neagră, începând din 1 august, potrivit Turciei. Peste 650.000 de tone de cereale şi alte produse alimentare au plecat spre pieţe din întreaga lume, confom secretarului general al ONU Antonio Gutteres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.