Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia şi Ucraina negociază un mare schimb de prizonieri

apnews.com
prizonieri

Rusia şi Ucraina negociază un amplu schimb de prizonieri de război, care ar putea cuprinde în total circa 1.000 de militari, dintre care 800 sunt ucraineni, a anunţat luni Ombudsmanul turc, Seref Malkoc, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Comisarul rus pentru drepturile omului, Tatiana Moskalkova, şi omologul ei ucrainean, Dmitro Lubineţ, s-au întâlnit săptămâna trecută în marja unei conferinţe a Ombudsmanilor desfăşurată la Ankara.

''Ombudsmanul ucrainean a transmis Rusiei o listă cu 800 de persoane şi Ombudsmanul rus a dat o listă cu 200 de persoane'' care ar putea fi eliberate în cadrul unui nou schimb de prizonieri, a declarat Seref Malkoc la o conferinţă de presă.

Acesta din urmă a mai spus că, la o întâlnire la care a participat şi el, oficialii rus şi ucrainean au făcut schimbul de liste cu prizonierii a căror eliberare doresc să o obţină.

Turcia este pregătită să ofere un ''coridor umanitar'' la Istanbul pentru orice astfel de schimb de prizonieri, a asigurat Ombudsmanul turc.

Preşedinţii Rusiei şi Turciei, Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan, au avut luni o convorbire telefonică în care au discutat, printre altele, despre un schimb de prizonieri între Moscova şi Kiev, în special al celor răniţi în Ucraina, a anunţat Kremlinul.

De la începerea conflictului declanşat de Rusia în februarie anul trecut, cele două părţi au efectuat mai multe schimburi de prizonieri, ultimul datând din 8 ianuarie, când au fost eliberaţi câte 50 de militari ruşi şi ucraineni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.