Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia vrea un sistem educațional precum cel din perioada țaristă sau a URSS: 'Există ceva de învățat și ceva de care să fim mândri'

universul.net
viaceslav volodin

Președintele Dumei de Stat din Federația Rusă, Viaceslav Volodin, a declarat că sistemul de învățământ superior din Rusia ar trebui să ia în considerare cele mai bune practici educaționale care au existat în perioada țaristă și sovietică a istoriei.

  • Declarația lui Volodin vine în contextul în care în Federația Rusă a apărut după invazia în Ucraina un curent de a aduce în discuție faptele URSS. Trebuie amintit în acest sens decizia lui Vladimir Putin, președintele țării, de a reintroduce titlul onorific de „Mamă-eroină”, care a existat în perioada sovietică, precum și să stabilească o plată unică de 1 milion de ruble pentru astfel de femei.

"Nu vom putea repeta acest lucru, dar cea mai bună practică a Rusiei țariste, a perioadei sovietice și astăzi trebuie dezvoltată și cerută. Numai pe aceasta putem construi o educație bună, de înaltă calitate și eficientă", a declarat Volodin, miercuri, în cadrul unui tur al expoziției memoriale dedicate lui Vladimir Jirinovski, în clădirea Dumei de Stat, relatează Interfax.

Volodin a amintit că deputații au discutat despre pregătirile pentru audierile parlamentare în legătură cu retragerea Federației Ruse din sistemul de învățământ bolognez.

"Ieri am început o discuție în pregătirea audierilor parlamentare, colegii din partidul Poporul Nou spun că nu este nimic de învățat în Rusia țaristă. Aceștia sunt reprezentanți ai științei noastre atât în Rusia țaristă, cât și în perioada sovietică. Mendeleev, Lomonosov, Pirogov - Rusia țaristă. Uită-te la perioada sovietică - Landau, Kurchatov. Există ceva de învățat și ceva de care să fim mândri", a spus Volodin.

Potrivit acestuia, "este imposibil să rupi o perioadă, chiar dacă cuiva îi place și nu-i place, fără istoria dezvoltării științei". "Mai ales că are oameni iconici", a adăugat Volodin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.