Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia speră într-un dialog detaliat cu UE

lavrov si mogherini

Federaţia Rusă speră la o discuţie detaliată între Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini, şi ministrul de externe rus Serghei Lavrov, în timpul vizitei pe care şefa diplomaţiei europene o va întreprinde la sfârşitul lui aprilie la Moscova, a declarat marţi reprezentantul permanent al Rusiei la UE, Vladimir Cijov, informează agenţia de presă TASS, potrivit agerpres.

'Rusia şi UE au fost şi rămân cei mai mari parteneri în domeniul comercial şi economic, însă dialogul nostru politic, dat fiind evenimente de acum doi-trei ani, s-a redus la contacte episodice la nivel de experţi şi directori politici. Da, ministrul nostru Serghei Lavrov şi Federica Mogherini s-au întâlnit la diverse platforme (de dialog) internaţionale, însă aceste întâlniri erau în marja altor acţiuni şi, desigur, prin definiţie nu puteau înlocui discuţiile în detaliu. Tocmai o astfel de discuţie sperăm noi să aibă loc la Moscova în 24 aprilie', a spus Cijov.

Trump a fost FORŢAT să îşi schimbe retorica faţă de Rusia. Serviciile secrete dictează noul ton

Potrivit reprezentantului permanent al Federaţiei Ruse la Bruxelles, Moscova speră că 'vizita va cuprinde întreg complexul de relaţii bilaterale, plus problemele internaţionale actuale, printre care la ora actuală se evidenţiază Siria'.

Principalele teme de pe agenda vizitei pe care Mogherini o va întreprinde la Moscova vor fi, potrivit biroului de presă al diplomaţiei europene, situaţia din Siria, situaţia din Ucraina şi relaţiile dintre Rusia şi UE. Această vizită în Federaţia Rusă va avea loc în cadrul unui turneu al şefei diplomaţiei europene, ce se va desfăşura din 19 până în 24 aprilie şi în timpul căruia Mogherini va efectua de asemenea vizite în India şi China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.