Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia spune că tensiunile dintre ea și NATO sunt în creştere: 'Absenţa dialogului duce la creşterea neînţelegerii şi a imprevizibilităţii'

nato rusia

Tensiunile sunt în creştere între Rusia şi NATO în Europa, a declarat ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, care împreună cu şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, efectuează marţi o vizită în Italia, potrivit agenţiei de presă Interfax.

'Pe lângă amplificarea tensiunilor dintre Rusia şi NATO, în Europa se observă o recrudescenţă a terorismului, a criminalităţii informatice şi migraţiei ilegale', a afirmat Şoigu, în finalul unei reuniuni a miniştrilor apărării şi de externe din Rusia şi Italia, informează agerpres.ro.

Citește și: Tribunalul București a hotărât ce se întâmplă cu dosarul lui Liviu Dragnea

'Pentru a combate aceste ameninţări, ar fi util să ne unificăm eforturile', a spus ministrul rus al apărării, adresându-se partenerilor din Italia, ţară membră a Alianţei Nord-Atlantice.

Alte dosare abordate la întâlnirea de la Roma cu această ocazie au vizat situaţia din Siria şi din nordul Africii, a indicat generalul de armată Serghei Şoigu, subliniind în acelaşi timp importanţa restabilirii contactelor ruso-italiene pe linia ministerelor apărării din cele două ţări.

Citește și: Ultimă oră! Un alt ministru a primit aviz negativ

'Absenţa dialogului duce la creşterea neînţelegerii şi a imprevizibilităţii', a menţionat în acest context ministrul rus al apărării, adăugând că el împreună cu Serghei Lavrov i-au asigurat pe partenerii lor italieni că Rusia este dispusă să coopereze într-atât de mult pe cât Italia este gata să o facă.

El a mai spus că Rusia i-a propus Italiei o serie de domenii în care cele două ţări ar putea să colaboreze, fără alte precizări.

Citește și: Lovitură pentru PSD! CCR întoarce Ordonanța de Urgență a Guvernului Dăncilă

La rândul său, ministrul italian al apărării, Lorenzo Guerini, a declarat că la această reuniune în formula '2+2' s-au discutat cooperarea împotriva pirateriei pe mare, explorările în zona arctică, precum şi probleme legate de securitatea maritimă.

'Din punct de vedere bilateral, prezenţa armatelor italiană şi rusă într-o serie de zone, cum ar fi Africa, Orientul Mijlociu şi Marea Mediterană sugerează că distanţa politică ce ne separă nu ne împiedică totuşi să ne coordonăm şi să ajungem la o înţelegere reciprocă în anumite situaţii complexe', a spus Guerini.

Citește și: Tribunalul București a hotărât ce se întâmplă cu dosarul lui Liviu Dragnea

Potrivit acestuia, dialogul dintre titularii de la Apărare şi de la Externe din cele două state 'a pus bazele organizării unor astfel de întâlniri în mod regulat', notează Interfax în pagina sa electronică.

Relaţiile dintre Rusia şi NATO sunt în prezent la cel mai scăzut nivel de la încheierea Războiului Rece, criza între cele două părţi intervenind după anexarea de către Moscova a peninsulei Crimeea în 2014. Tensiunile au escaladat după ce Moscova a fost acuzată de sprijinirea separatiştilor proruşi din estul Ucrainei şi de amestec în alegeri atât în SUA, cât şi unele ţări din Europa.

Citește și: Ultimă oră! Un alt ministru a primit aviz negativ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.