Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia spune că viitorul ei este în monedele digitale

impact.ro
bitcoin criptomoneda

Pe măsură ce economia se mișcă spre online, monedele digitale vor fi viitorul sistemelor financiare, potrivit guvernatorului băncii centrale din Rusia, Elvira Nabiullina, citată de CNBC+.

Este nevoie de sisteme de plată rapide și ieftine, iar monedele digitale ale băncii centrale pot umple acest gol, a declarat Elvira Nabiullina, într-un interviu.

„Cred că este viitorul sistemului nostru financiar, deoarece se corelează cu această dezvoltare a economiei digitale”, a spus ea.

Moscova a lansat o consultare privind o rublă digitală în octombrie și își propune să aibă un prototip pregătit până la sfârșitul anului 2021. Un program pilot și probele ar putea începe anul viitor, a spus Nabiullina.

Aceasta măsură ar putea fi o preocupare pentru SUA, potrivit unui fost oficial al Trezoreriei SUA, Michael Greenwald, scrie Mediafax.ro.

„Ceea ce mă alarmează este dacă Rusia, China și Iranul își creează fiecare o monedă digitală a băncii centrale, pentru a opera în afara sistemului dolarului și alte țări le-ar urma”, a declarat el miercuri pentru CNBC. „Ar fi alarmant”.

Monedele digitale ale băncilor centrale nu sunt aceleași lucru cu criptomonedele, cum ar fi bitcoin. Ele sunt emise și controlate de autorități, iar valoarea unei ruble digitale va fi egală cu o rublă de acum, a declarat Banca Rusiei anul trecut.

Criptomonedele erau ilegale în Rusia până anul trecut și încă nu pot fi utilizate pentru a efectua plăți.

„Vom merge pas cu pas, pentru că este un proiect foarte dificil, tehnologic, legal ...”, a spus Nabiullina.

Multe bănci centrale din întreaga lume dezvoltă monede digitale suverane, dar Nabiullina prezice că vor exista provocări în găsirea „soluțiilor comune” între sistemele care au fost dezvoltate independent de diferite țări.

„Dacă fiecare bancă își creează propriul sistem, cu standarde locale, va fi foarte dificil să creăm interconectări între aceste sisteme pentru a facilita toate plățile transfrontaliere”, a spus ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.