Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia strânge bani pentru finanțarea armatei: Cea mai mare sumă împrumutată într-o singură zi de Moscova

Admiral Markets
rubla ruseasca

Rusia a împrumutat cea mai mare sumă de bani pe care a împrumutat-o vreodată într-o singură zi pentru a strânge fonduri pentru războiul din Ucraina, au declarat șefii Ministerului britanic al Apărării.

Miercuri, Ministerul rus de Finanțe a împrumutat 13,6 miliarde de dolari, în timp ce a efectuat cea mai mare emisiune de titluri de creanță într-o singură zi, pentru a continua invazia șubredă a lui Vladimir Putin, notează Yahoo News.

În ultimul său raport de informații, Ministerul britanic al Apărării a avertizat că banii obținuți reprezintă un "mecanism cheie pentru susținerea cheltuielilor pentru apărare".

În timp ce suma strânsă sugerează încredere în climatul fiscal actual, ministerul probabil că "anticipează un mediu fiscal din ce în ce mai incert în cursul anului viitor", a declarat Ministerul Apărării.

Ministerul a adăugat: "La 16 noiembrie 2022, Rusia a efectuat cea mai mare emisiune de titluri de creanță într-o singură zi, strângând 820 RUB (13,6 miliarde USD)."

"Acest lucru este important pentru Rusia, deoarece emisiunea de obligațiuni este un mecanism cheie pentru a susține cheltuielile de apărare, care au crescut semnificativ de la invazia Ucrainei."

"Cheltuielile declarate de „apărare națională” ale Rusiei pentru 2023 sunt planificate la aproximativ 5.000 de miliarde de ruble rusești (84 de miliarde de dolari SUA), o creștere de peste 40% față de bugetul preliminar pentru 2023 anunțat în 2021."

Aceștia au adăugat: "Emiterea de datorie este costisitoare în perioadele de incertitudine."

"Dimensiunea acestei licitații indică foarte probabil că Ministerul rus de Finanțe percepe condițiile actuale ca fiind relativ favorabile, dar anticipează un mediu fiscal din ce în ce mai incert în cursul anului viitor."

Aceasta survine în timp ce Rusia a afirmat că a efectuat "cu succes" testele de zbor ale rachetei sale hipersonice gigantice Satan-2.

În anunțul făcut de Ministerul rus al Apărării nu au fost oferite detalii despre lansare, care a venit pe fondul speculațiilor potrivit cărora dezvoltarea rachetei ar fi întârziat. Surse occidentale nu au verificat încă raportul.

Racheta, denumită oficial RS-28 Sarmat, este la fel de mare ca un bloc de 14 etaje, iar propagandiștii ruși amenință în mod regulat că o vor folosi împotriva inamicilor occidentali, în special a Regatului Unit și a SUA.

După ce a suferit eșecuri majore în Ucraina, Rusia a efectuat mai multe atacuri cu rachete care ar fi distrus aproape jumătate din sistemul energetic al țării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.