Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia - SUA, discuții aprinse după atacul din Siria: 'Face jocul terorismului'

lavrov

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a afirmat sâmbătă că atacul aerian al SUA asupra regimului sirian "face jocul terorismului", în cursul primei sale discuţii telefonice cu secretarul de stat american, Rex Tillerson, după această lovitură, a anunţat diplomaţia de la Moscova, transmite AFP, conform agerpres.ro

Serghei Lavrov l-a avertizat pe omologul său american că a ataca "o ţară care luptă împotriva terorismului face jocul doar al terorismului" şi "creează ameninţări pentru securitatea regională şi internaţională", potrivit unui comunicat la Ministerului rus de Externe.

Guvernanta corporativa in companiile de stat: dive sexy la Hidroelectrica, oamenii mogulilor la CFR


Pe de altă parte, el a reafirmat poziţia diplomaţiei de la Moscova care consideră că acuzaţiile potrivit cărora regimul sirian a efectuat atacul chimic asupra localităţii Khan Sheikhoun, în provincia Idlib, "nu sunt în conformitate cu realitatea".

Scădere DRASTICĂ în audiențe pentru televiziunile de știri. VEZI tabloul complet


A fost prima discuţie între cei doi demnitari după atacul desfăşurat de Statele Unite împotriva bazei aeriene siriene Shayrat, ca represalii contra presupusului atac chimic al regimului sirian. 

Rex Tillerson este aşteptat la Moscova la 11 şi 12 aprilie, o vizită prevăzută de mult timp. Vineri seară, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a declarat că Moscova aşteaptă în cursul acestei vizite "explicaţii" din partea lui Tillerson în legătură cu atacul american. 

La rândul său, secretarul de stat american a afirmat vineri că este "foarte dezamăgitor" răspunsul Rusiei după lovitura americană de pedepsire a regimului sirian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.