Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia acuză SUA de 'vampirism': 'Americanii au nevoie de proteste și instabilitate. Așa impun și apoi extind sancțiuni'

vestidinrusia.ro
Maria Zaharova

Washingtonul este amenințat direct de evoluția pașnică a situației din China, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. Ea susține că administrația americană are nevoie de proteste și instabilitate, asta pentru că „doar în acest fel americanii în încercările lor de a crea o 'ordine mondială bazată pe reguli' se simt în siguranță”.

„Chiar și fostul președinte american Donald Trump a impus sancțiuni Chinei pentru evenimentele de la Hong Kong. Permiteți-mi să vă reamintesc că în oraș au avut loc proteste la acea vreme, iar Washingtonul a considerat aceasta o „încălcare fundamentală a drepturilor de autonomie” a Regiunii Administrative Speciale din China.

Beijingul a condamnat apoi cu fermitate memorandumul adoptat la Washington cu privire la Hong Kong și l-a considerat o ingerință: (...)

În ciuda faptului că acest lucru a fost făcut de anterioară administrație americană, al cărei lider se teme acum atât de mult de cea actuală (atât de mult încât încearcă să-l facă aproape responsabil pentru tentativa de lovitură de stat din Statele Unite), în ciuda faptului că că situația din peninsula a revenit de mult la normal, Joe Biden a extins sancțiunile împotriva Beijingului pe 11 iulie prin ordin executiv. S-ar părea: restructurați politica în Asia, vedeți că nu mai sunt demonstrații și că oamenii din Hong Kong trăiesc în armonie cu China continentală, de ce să pedepsiți China? Răspunsul la această întrebare în chiar textul decretului este pentru „o amenințare extraordinară și remarcabilă la adresa securității naționale, a politicii externe și a economiei Statelor Unite”.

Acesta este doar un fenomen incredibil! Washingtonul este amenințat direct de evoluția pașnică a situației. Vampirism – administrația americană are nevoie de proteste, are nevoie de instabilitate, doar în acest fel americanii în încercările lor de a crea o 'ordine mondială bazată pe reguli' se simt în siguranță. Și așa impun și apoi extind pe termen nelimitat sancțiuni împotriva celor care acționează independent și constructiv", a spus Maria Zaharova, pe canalul ei de Telegram.

Vezi si: Rusia cere declasificare istoriei conturilor Germaniei naziste din băncile elvețiene: 'Nu parțial, ci complet, până la capăt, cu poveștile familiilor' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.