Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia suspendă legăturile feroviare cu China! S-a dat ordin pentru evacuarea cetățenilor ruși din Wuhan

vladimir putin

Rusia intenționează să înceapă de luni operațiunea de evacuarea a propriilor cetățeni din orașul Wuhan și provincia Hubei, epicentrul epidemiei cu noul coronavirus, și suspendă circulația trenurilor de pasageri spre China, relatează site-ul agenției Reuters.

Rusia, care are o frontieră cu o lungime de 4.300 de kilometri cu China, a confirmat săptămâna trecută primele două cazuri de infecție cu coronavirus, în Siberia. În ambele cazuri fiind vorba de cetățeni chinezi, potrivit Mediafax.ro,

Forțele armate ruse vor începe de luni evacuarea cetățenilor ruși din Wuhan și Hubei. În această zonă locuiesc peste 600 de cetățeni ruși, a afirmat vicepremierul Tatiana Golikova.

Citește și: Autoritățile medicale din SUA sunt în alertă! Al nouălea caz de infecție cu noul coronavirus a fost confirmat în California

Moscova a restricționat deja zborurile directe între China și Rusia, iar legăturile feroviare între cele două state au fost suspendate începând de la miezul nopții.

Ultimul tren între Beijing și Moscova a intrat fără pasageri pe teritoriul Rusiei, întrucât toți cei 136 de pasageri ai fost debarcați la frontiera sino-rusă, a relatat agenția RIA, adăugând că toți pasagerii erau de naționalitate chineză.

Rutele feroviare între Rusia şi China legau oraşele Beijing şi Moscova, Suifenhe şi Grodekovo, precum şi Chita şi Manzhouli.

Citește și: Care sunt cetățenii cu cel mai mare risc în fața coronavirusului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.