Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia susține că a doborât trei avioane de luptă ucrainene, unul în zona Insulei Șerpilor

insula serpilor

Luni, Rusia a anunțat că forțele sale au doborât trei avioane de luptă ucrainene, unul în apropiere de Insula Șerpilor din Marea Neagră, iar celelalte în regiunile Mykolaiv și Harkov, în timp ce rachetele sale au continuat să lovească ținte în estul țării, transmite Reuters.

Ministerul rus al Apărării a declarat că forțele sale au doborât avioane Su-25 în apropierea așezărilor Evhenivka din regiunea Mykolaiv și Velyka Komyshuvakha din Harkov, precum și un Su-24 lângă Insula Șerpilor, care a dobândit faimă mondială în primele ore ale conflictului, când polițiștii de frontieră ucraineni staționați acolo au respins cererea unei nave de război rusești de a se preda.

La aproape trei luni de când Rusia a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina, la 24 februarie, forțele rusești și cele susținute de Rusia controlează în continuare o zonă din Ucraina de mărimea Greciei, de-a lungul Mării Azov și a Mării Negre, precum și în estul Ucrainei, la granița cu Rusia.

Forțele rusești au fost alungate din zona din jurul orașului Harkov din nord-est în ultimele două săptămâni, cele mai rapide pierderi ale acestora de când au fost alungate din zonele din jurul Kievului și din nordul Ucrainei la începutul lunii aprilie.

Rusia, care a anexat Crimeea în 2014, încearcă să captureze Donbasul.

Rachetele rusești de înaltă precizie au lovit două posturi de comandă din regiunea ucraineană Harkov, a precizat ministerul, și au lovit și alte ținte, inclusiv depozite de arme și locuri în care erau concentrate trupe și echipamente ucrainene.

Ministerul a precizat că a efectuat lovituri similare în republicile autoproclamate pro-ruse Donețk și Luhansk, doborând, de asemenea, drone.

Rusia a precizat că, de la începutul operațiunii militare, forțele sale au distrus 168 de avioane, 125 de elicoptere, 889 de vehicule aeriene fără pilot, 307 sisteme de rachete antiaeriene și 3.108 tancuri și alte vehicule blindate de luptă.

Rapoartele Ministerului rus al Apărării nu au putut fi confirmate în mod independent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.