Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia susține că ajutorul occidental doar i-a încetinit ofensiva în Ucraina

vestidinrusia.ro
Dmitri Peskov

Rusia a declarat joi că ajutorul occidental acordat Kievului a încetinit ofensiva sa în Ucraina, dar nu îi va împiedica victoria, în timp ce au apărut rapoarte contradictorii despre eforturile de salvare a civililor din uzina asediată din orașul devastat Mariupol, potrivit AFP.

După aproape 10 săptămâni de război care s-a soldat cu mii de morți, a spulberat orașele ucrainene și a dezrădăcinat peste 13 milioane de oameni, Kremlinul a recunoscut că țările occidentale au împiedicat un sfârșit "rapid" al campaniei militare rusești

"Statele Unite, Marea Britanie, NATO în ansamblu predau informații... forțelor armate ucrainene în mod permanent", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Împreună cu fluxul de arme pe care aceste țări îl trimit în Ucraina, toate acestea sunt acțiuni care nu contribuie la finalizarea rapidă a operațiunii", a declarat el reporterilor.

Cu toate acestea, ajutorul extern este "incapabil să împiedice realizarea" obiectivelor operațiunii militare ruse, a insistat el.

Peskov a răspuns la un articol publicat miercuri de New York Times, în care se spunea că informațiile furnizate de Statele Unite au ajutat armata ucraineană să vizeze "mulți" dintre cei aproximativ 12 generali ruși care au fost uciși până acum în război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.