Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia susține că Vladimir Putin e un vizionar mondial: 'A pregătit activ Rusia pentru foametea din lume'

TASS
putin calare cal

Kremlinul a afirmat joi că Rusia s-a pregătit încă de la sfârşitul lui 2021 pentru criza alimentară care a afectat lumea odată cu declanşarea războiului din Ucraina, în februarie 2022, relatează AFP, informează Agerpres.

Consilierul Kremlinului Maksim Oreşkin a dezvăluit în cadrul unui forum pentru tineri de la Moscova că "principala cauză a foametei din lume care va avea loc în acest an este reprezentată de măsurile economice necugetate ale SUA, ale Uniunii Europene", referire la sancţiunile adoptate împotriva Rusiei care îi subminează capacităţile de export de fertilizatori şi cereale.

El a subliniat, potrivit agenţiilor ruse de presă, că preşedintele Vladimir Putin a pregătit ţara pentru consecinţele unei crime alimentare mondiale încă de la sfârşitul lui 2021, respectiv înainte de ofensiva împotriva Ucrainei din februarie 2022 pe care Moscova dezminţea cu fermitate că ar pregăti-o în perioada respectivă, când teama de un conflict provocase deja creşterea preţurilor alimentare mondiale.

"Vladimir Vladimirovici (Putin) a înţeles că aceste probleme (alimentare) ar putea afecta Rusia. Astfel, am început de la sfârşitul anului trecut să pregătim activ Rusia pentru foametea din lume", a spus Oreşkin.

La momentul respectiv, Rusia se confrunta deja cu o inflaţie a preţurilor alimentare şi a introdus restricţii sau taxe pe exporturile de cereale, ulei şi fertilizatori.

"Asta ne permite să fim siguri de noi" astăzi, a adăugat Maksim Oreşkin.

Potrivit Moscovei, în niciun caz intrarea armatei ruse în Ucraina, unul dintre principalii exportatori mondiali de cereale, nu este cea care provoacă o criză alimentară, ci chiar sancţiunile occidentale decise drept represalii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.