Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia, trădată de un aliat apropiat! Armenia s-a alăturat în mod oficial Curții Penale Internaționale / Ce riscă Putin dacă ajunge la Erevan

Pinterest
Armenia steag

Armenia s-a alăturat în mod oficial Curții Penale Internaționale (CPI), o mișcare pe care aliatul tradițional Moscova a denunțat-o ca fiind neprietenoasă, scrie The Guardian.

Curtea cu sediul la Haga a emis în martie un mandat de arestare pe numele președintelui rus, Vladimir Putin, în legătură cu războiul din Ucraina și cu deportarea ilegală a copiilor în Rusia.

Erevanul este acum obligat să îl aresteze pe liderul rus dacă acesta pune piciorul pe teritoriul său.

„Statutul de la Roma al CPI a intrat oficial în vigoare pentru Armenia la 1 februarie”, a declarat pentru AFP reprezentantul oficial al țării pentru probleme juridice internaționale, Yeghishe Kirakosyan, scrie The Guardian.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Armenia a luat o „decizie greșită” atunci când parlamentul său a votat, în octombrie, ratificarea statutului de la Roma al CPI, iar ministerul rus de externe a calificat acest demers drept un „pas neprietenos”.

Țările occidentale au salutat ratificarea.

„Lumea devine tot mai mică pentru autocratul de la Kremlin”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu referire la Putin, după ce Armenia a ratificat statutul CPI în octombrie.

Prim-ministrul Armeniei, Nikol Pashinyan, a încercat să asigure Rusia că țara sa se ocupă doar de ceea ce consideră a fi crime de război comise de vecinul său, Azerbaidjan, în conflictul lor de lungă durată, și că nu vizează Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.