Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia trage din nou în Ucraina: Cerere ULTIMATIVĂ venită de la Moscova / VIDEO

putin porosenko

Rusia continuă să nu accepte rezultatul concursului Eurovision 2016 care săptămâna trecută a acordat victoria cântăreţei ucrainene Jamala, cu cântecul "1944", despre deportarea tătarilor din Crimeea în timpul lui Stalin, relatează EFE.

"Este obligatoriu să fie revizuite rezultatele concursului, deşi va fi dificil să fie convinşi organizatorii în acest sens. La acest concurs, politica este mai presus de elementul artistic, dar este pentru prima oară când se întâmplă atât de clar", a declarat senatorul Franz Klintzevici, într-o şedinţă a Consiliului Federaţiei Ruse.

Citește și: Acesta e cel mai tare imn al unui partid politic din România / VIDEO

Pentru a susţine anularea rezultatului ediţiei de la Stockholm, o petiţie a fost lansată pe platforma change.org şi a strâns deja circa 200.000 de semnături. Petiţia a fost lansată de cetăţeanul armean Artur Hovanisián, care a declarat că "numărul persoanelor care au semnat-o arată că multă lume este convinsă că anul acesta învingătorul ales nu este cel care trebuia".

Potrivit agenţiei ruse RIA Novosti, Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune, organizatoare a Eurovision, va studia petiţia. "Cunoaştem petiţia şi chestiunea va fi analizată azi, urmând ca UERT să publice rezultatul", a declarat marţi purtătorul de cuvânt al acesteia, Paul Jordan, citat de RIA.

Citește și: Sora lui Jean de la Craiova, legături cu Dorin Cocoș: Ce a spus fostul soț al Elenei Udrea la DNA

Victoria cântăreţei Jamala, o tătăroaică din Crimeea de 32 de ani, care s-a impus asupra rusului Serghei Lazarev, considerat marele favorit, a fost criticată aspru de Rusia pentru intenţia sa politică, scrie agerpres.ro.

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a scris ironic pe contul său de Facebook: "Cred că la viitorul concurs trebuie să cântăm despre Assad. Propun refrenul: Assad bloody, Assad worst. Give me prize, that we can host".

Citește și: Acestea sunt profețiile bibilice care prevestesc islamul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.