Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia tremură din punct de vedere economic: prețul la benzină a crescut în toată țara

benzina, motorina, combustibil

Prețurile cu amănuntul pentru benzină săptămâna trecută (11-18 octombrie) au început să crească în mod activ în majoritatea regiunilor din Rusia, potrivit datelor de la Dispeceratul Central al Complexului de Combustibili și Energie, informează Interfax.

În luna septembrie, prețul la benzină a crescut ușor. În total, în septembrie prețurile benzinei AI-92 în medie în Rusia a crescut cu doar 6 copeici (n. r.: este subdiviziunea rublei sau a grivnei; o copeică reprezintă 1/100 dintr-o rublă sau dintr-o grivnă), AI-95 - cu 8 copeici, motorina de vară - cu o copeică.

Săptămâna trecută, prețurile au început să crească într-un ritm mai rapid în toate regiunile țării, cu excepția Orientului Îndepărtat și a Siberiei. Cea mai mare creștere a prețurilor în ultimele șapte zile a fost observată în Okets Autonomă Nenets, Republica Komi, Regiunea Astrahan și Kalmykia - cu 30 de copeici. În alte regiuni, benzina a crescut în medie cu 10-15 copeici.

Citește și: De ce trebuie ANULAT pelerinajul de la Sf. Dimitrie - argumentele unei asociații: scrisoare deschisă către patriarhul Daniel, Arafat, Berbeceanu, Vela și Tătaru

În Crimeea și Sevastopol, prețurile, pe de altă parte, au scăzut ușor săptămâna trecută - cu 3-4 copeici.

Drept urmare, prețurile medii la benzină în districtul central al țării au crescut cu 6 copeici, în districtul nord-vestic - cu 7-9 copeici, în regiunea Volga - cu 5-8 copeici, în sud - cu 4-7 copeici.

Citește și: Ludovic Orban explică de ce orașele intră în scenariul roșu unul după altul: 'Obiectivul nostru e ca oamenii să ducă o viață cât mai normală'

În Rusia în ansamblu, benzina Ai-92 a crescut cu 5 copeici într-o săptămână - până la 43,71 ruble / litru, AI-95 - cu 4 copeici, la 47,08 ruble / litru. Prețurile pentru motorina de vară, potrivit CDU, au crescut în ultima săptămână cu 4 copeici și s-au ridicat la 48,12 ruble / litru, motorina de iarnă a scăzut cu 9 copeici la 49,97 ruble / litru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.