Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia: ”Ucraina a alunecat spre un război civil”

Anti government protests in Ukraine

 'În urma înlăturării de la putere a preşedintelui ucrainean în exerciţiu şi prin implicarea activă a forţelor externe, această ţară a alunecat practic spre un război civil', a declarat Şoigu, anunță agerpres.
Începând cu luna martie, cele mai importante oraşe din sud-estul Ucrainei, printre care Doneţk, Harkov şi Lugansk se confruntă cu o mobilizare fără precedent a susţinătorilor federalizării ţării. Aceştia nu recunosc autoritatea noii puteri proeuropene de la Kiev.
Armata ucraineană este angajată de la mijlocul lunii aprilie într-o vastă operaţiune împotriva combatanţilor aşa-numitei forţe de autoapărare, catalogaţi de Kiev drept terorişti.
Autorităţile ucrainene au acuzat Moscova de instigare a tensiunilor separatiste în sud-estul Ucrainei şi de tentativa de a submina alegerile prezidenţiale din 25 mai, cărora Occidentul le atribuie o importanţă 'crucială' în vederea soluţionării crizei politice din această ţară. Autoproclamatele 'republici populare' Lungansk şi Doneţk au refuzat deja să ia parte la scrutinul de duminică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.