Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ofensivă dezlănțuită în Ucraina: Armata rusă a bombardat marți noapte orașele Energodar și Krivoi Rog

nbcnews.com
bombardament-ucraina

Federația Rusă a continuat, în noaptea de marți spre miercuri, bombardamentele asupra orașelor ucrainene.

Primarul orașului Energodar, Dmitro Orlov, a scris pe Telegram că localitatea aflată lângă centrala nucleară Zaporojie a fost vizat de rachete ruse. „ În această noapte, Energodar a fost din nou sub foc. Orașul este parțial fără curent și apă. Bombardarea, mai întâi a zonei industriale, și apoi a orașului însuși, a început în jurul miezului nopții și nu s-a oprit dimineața”, a spus primarul, care le-a cerut tuturor locuitorilor orașului să rămână în case la adăpost.

Şeful administraţiei militare din Krivoi Rog, regiunea Dnipropetrovsk, Oleksandr Vilkul, a raportat și el că ruşii au lansat noi atacuri asupra oraşului, în noaptea de marţi spre miercuri. O instalație de infrastructură energetică a fost distrusă, potrivit oficialului. "Din cauza loviturilor din timpul ultimului raid aerian, au rămas fără electricitate mai multe așezări din raionul şi microdistrictul Inhuleţ din Krivoi Rog" - a scris acesta pe o reţea socială, scrie Rador. Oleksandr Vilkul a menționat că specialiştii lucrează deja la fața locului pentru restabilirea alimentării cu energie electrică.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că, în cursul zilei de marţi, armata rusă a atacat peste 10 regiuni ucrainene. "Regiunea Jitomir, regiunea Kiev, regiunea Sumi, Dnipro, Krivi Ruh, regiunea Harkiv, Zaporijjia, Mikolaiv și alte orașe din sudul Ucrainei şi din Donbas au fost supuse atacurilor teroriste", a zis Zelenski, într-un discurs difuzat marţi seară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.