Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost aliat al lui Dmitri Medvedev, condamnat la ani grei de închisoare

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

Fostul ministru rus Mihail Abizov a fost condamnat joi la 12 ani de închisoare pentru fraudă şi constituirea unui grup infracţional organizat, au anunţat agenţiile de presă ruse, citate de Reuters.

Abizov, odată un aliat al fostului preşedinte Dmitri Medvedev care este în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, a deţinut între anii 2012 şi 2018 portofoliul ministerial pentru afaceri guvernamentale publice, al cărui rol era interacţiunea cu cetăţenii.

Arestat în 2019, Comitetul de Investigaţii l-a pus sub acuzare pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi, împreună cu alte patru persoane, pentru delapidarea a 4 miliarde de ruble (peste 43 de milioane de dolari) din două companii energetice care furnizau electricitate în regiunea Novosibirsk. Mihail Abizov, care a mai fost şi directorul unei termocentrale, a negat acuzaţiile.

Potrivit Comitetului de Investigaţii, faptele au fost comise în perioada aprilie 2011 - noiembrie 2014, iar sumele delapidate au fost scoase din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.