Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

"Rusia un tovarăş mai mare" pentru Serbia

tomislav nikolic

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a reconfirmat pozitia principiala a Rusiei pe marginea problemei kosovare, de nerecunoastere a independentei acestei regiuni fata de Serbia, informeaza joi agentia de presa Tass.

'Ati mentionat pozitia Rusiei cu privire la Kosovo. Rusia ocupa o pozitie principiala si ea se bazeaza nu doar pe prietenia si apropierea dintre tarile noastre, ci si pe dreptul international si justete', a declarat Putin la Belgrad, în timpul întrevederii sale cu presedintele Serbiei, Tomislav Nikolic.
La rândul sau, Nikolic a calificat ca fiind 'pretios' sprijinul pe care Rusia îl acorda Serbiei în aceasta problema. 'Pentru noi, la ora actuala, este foarte pretios sprijinul Rusiei în mentinerea integritatii teritoriale si independentei Serbiei, mai ales pe marginea problemei Kosovo', a spus presedintele Serbiei.
Potrivit lui Nikolic, 'Serbia vede în Rusia un tovaras mai mare al sau si nu îsi va pune în pericol principiile morale prin relatii negative cu Rusia. Nu avem o alta cale, nu ne putem comporta altfel', a subliniat liderul sârb.
Rusia nu recunoaste independenta provinciei Kosovo, iar oficiali rusi au amintit în repetate rânduri aceasta pozitie, adoptata imediat dupa ce Pristina si-a proclamat independenta, în 2008.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.