Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia utilizează sportul pentru 'propaganda' sa, acuză un ministru ucrainean

x
fotbal minge

Rusia "nu respectă principiile olimpismului" şi utilizează sportul "în scop de propagandă", aşa cum demonstrează intenţia sa de a organiza Jocurile Prieteniei în luna septembrie, o competiţie concurentă Jocurilor Olimpice, a acuzat ministrul ucrainean al Sportului, Matvei Bidnîi, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Aceste Jocuri ale Prieteniei sunt considerate de occidentali drept un răspuns la excluderea Rusiei şi Belarus de la JO de la Paris, unde doar câţiva sportivi ai celor două ţări vor fi admişi, dar în condiţii stricte şi sub titlu individual, fără drapelul ţării lor şi fără imnul naţional.

Rusia şi Belarus au fost sancţionate ca urmare războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei în februarie 2022.

"Decizia rusă, la cel mai înalt nivel, de a finanţa aceste aşa-zise 'Jocuri ale Prieteniei' şi de a crea o 'asociaţie internaţională a prieteniei' pentru a le organiza, dovedeşte lumii întregi că ea nu respectă principiile olimpismului", a adăugat ministrul ucrainean.

"Este doar o tentativă de a utiliza sportul pentru propaganda sa, de a ascunde războiul său agresiv în spatele unei faţade de relaţii publice sportive", a mai spus ministrul Sportului din Ucraina.

"Nu există alternativă la Jocurile Olimpice, iar de aceea mai multe ţări, între care Brazilia, India şi China şi-au declinat participarea la aceste Jocuri, condamnate de CIO", a conchis Bidnîi.

CIO a acuzat Rusia de "politizarea" sportului şi consideră organizarea acestor Jocuri alternative "o tentativă cinică" de a exploata sportivii "în scopuri de propagandă politică".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.