Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia va decide între interdicția generală a criptomonedelor și legalizarea schimburilor în 2022

feedbinary.com
bitcoin criptomonede rusia

Joi, în Rusia au apărut rapoarte contradictorii cu privire la starea afacerilor de reglementare cripto. În primul rând, un raport al Reuters a indicat că Banca Centrală a Rusiei caută interzicerea criptomonedelor, invocând riscuri pentru stabilitatea financiară și volumul exploziv al tranzacțiilor. Dacă va fi adoptată, mișcarea s-ar alinia cu remarcile făcute de președintele rus Vladimir Putin luna trecută, care a declarat că criptomonedele „suportă riscuri mari” la un forum de investiții de la Moscova. Banca centrală a națiunii pregătește în prezent un raport consultativ pe această temă, conform cointelegraph.com

Cu toate acestea, Anatoly Aksakov, președintele Comisiei pentru piețele financiare a Dumei [Parlamentul Rusiei], a dat următoarea declarație într-o conferință de presă în aceeași zi, după cum a raportat postul de știri local interfax.ru și tradus de Cointelegraph:

Există o abordare foarte dură cu privire la interzicerea completă a criptomonedelor, cum ar fi achiziția sau deținerea. Există [de asemenea] o abordare în care trebuie să existe schimburi criptografice adecvate, în care totul este legalizat, transparent și ușor de înțeles pentru organismele de reglementare. Ar fi mai ușor pentru Serviciul Fiscal Federal al Rusiei să impoziteze astfel de tranzacții [de schimb].

Președintele Aksakov și-a exprimat, de asemenea, sprijinul reglementării miniere a criptomonedei din țară, invocând factori precum impozitarea minelor și consumul de energie electrică în afaceri. Autoritățile din țară acordă prioritate lansării unei ruble CBDC și au luat măsuri dure împotriva sectorului cripto privat, inclusiv interzicerea fondurilor mutuale să investească în bitcoin (BTC). Cele mai recente cifre sugerează că rușii fac tranzacții cu aproximativ 5 miliarde de dolari în fiecare an în criptomonede.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.