Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia va exersa un scenariu cu arme nucleare tactice pentru a descuraja Occidentul, anunţă Ministerul Apărării

Skynews.com
avioane-armament-razboi-bae-systems

Rusia a anunţat luni că va organiza un exerciţiu militar care va include antrenamente pentru utilizarea armelor nucleare tactice, după ceea ce Ministerul Apărării spune că sunt ameninţări provocatoare din partea oficialilor occidentali, relatează Reuters, potrivit news.ro

Ministerul Apărării a declarat că exerciţiul a fost ordonat de preşedintele Vladimir Putin şi va testa pregătirea forţelor nucleare non-strategice pentru a îndeplini misiuni de luptă.

Exerciţiile militare vor include antrenamente pentru pregătirea şi desfăşurarea în vederea utilizării armelor nucleare non-strategice, a precizat Ministerul Apărării. Vor participa formaţiuni de rachete din Districtul Militar Sudic şi forţe navale.

"În timpul exerciţiului, vor fi efectuate o serie de paşi pentru a exersa aspectele legate de pregătirea şi utilizarea armelor nucleare non-strategice", a declarat Ministerul Apărării.

Rusia deţine cel mai mare arsenal de arme nucleare din lume.

Exerciţiul, anunţat în ajunul învestirii lui Putin pentru un nou mandat prezidenţial şi cu trei zile înainte de celebrarea Zilei Victoriei la 9 Mai, are ca scop asigurarea integrităţii teritoriale şi suveranităţii Rusiei "ca răspuns la declaraţiile provocatoare şi ameninţările unor oficiali occidentali la adresa Federaţiei Ruse", a precizat ministerul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.