Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia va reduce ponderea dolarului în Fondul său suveran de investiţii

rusia

Rusia va reduce ponderea dolarului în Fondul său suveran de investiţii şi ia în considerare alte valute, inclusiv yuanul chinezesc, a afirmat miercuri Vladimir Kolychev, adjunctul ministrului rus de Finanţe, transmite Reuters potrivit Agerpres

Ministerul de Finanţe intenţionează să schimbe anul viitor structura valutară a Fondului suveran de investiţii, a declarat Vladimir Kolyche, citat de RIA Novosti.

Şi oficialii Băncii Centrale a Rusiei au anunţat recent că instituţia a schimbat în ultimul an structura rezervelor de stat, în conformitate cu riscurile cu care consideră că se confruntă ţara. Din acest motiv, Banca Centrală a redus substanţial ponderea dolarilor SUA în rezervele ruseşti, a explicat recent adjunctul guvernatorului Băncii Centrale a Rusiei, Ksenia Yudaeva.

După ce Washingtonul a impus anul trecut noi sancţiuni Rusiei, ministrul rus de Finanţe, Anton Siluanov, declara că dolarul nu mai este un instrument demn de încredere pentru plăţile în comerţul internaţional. Oficialul rus şi-a exprimat dubiile că recunoaşterea internaţională a monedei SUA este demnă de încredere şi a declarat că "nu exclude" posibilitatea trecerii la alte valute în comerţul cu ţiţei.

"Ne-am redus semnificativ investiţiile în activele americane. De fapt, dolarul, care este considerat o monedă internaţională, devine un instrument riscant pentru plăţi", a avertizat Siluanov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.