Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia vorbește despre o posibilă confruntare cu SUA, NATO şi UE: 'Ne vom asigura securitatea'

pixabay.com
tanc rusia

Rusia nu se va lăsa antrenată într-o confruntare cu SUA, NATO şi UE şi va fi capabilă în orice condiţii să asigure securitatea ţării şi a cetăţenilor săi, a declarat miercuri ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, într-un discurs susţinut în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), potrivit RIA Novosti.

'Nu intenţionăm să ne implicăm într-o confruntare în care suntem atraşi cu SUA, NATO şi Uniunea Europeană', a reiterat şeful diplomaţiei ruse, adăugând că 'obiceiurile conflictuale şi jocurile geopolitice cu sumă nulă doar împiedică eforturile pentru asigurarea unei dezvoltări durabile pe plan internaţional şi generează crize precum cea ucraineană'.

Citește și: Cel mai bun job din lume: călătorești, bei bere și primești 12.000 de dolari

Referitor la situaţia din Ucraina, ministrul de externe rus a pledat pentru un dialog direct între Kiev, pe de o parte, şi Doneţk şi Lugansk, pe de altă parte, şi aplicarea deplină a acordurilor de la Minsk.

'Conflictele din spaţiul CSI (Comunitatea Statelor Independente), la fel ca în orice altă regiune, pot fi soluţionate doar prin mijloace paşnice, politice, diplomatice şi alte mijloace nemilitare', a afirmat Lavrov, indicând că acest lucru este valabil atât pentru criza ucraineană, cât şi pentru diferendele din Transnistria şi Nagorno-Karabah.

Rusia şi Occidentul traversează în prezent cea mai gravă criză de la încheierea războiului rece ca urmare a rolului Moscovei în situaţia din Ucraina, scrie agerpres.ro.

Citește și: A fost inaugurat primul simulator al morții: Costă 300 de lei pentru a afla cum e să mori / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.