Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia vorbește iar despre România: 'Desigur că suntem preocupaţi'

rusia romania

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, aflat într-o vizită oficială la Madrid, a descris manevrele NATO desfăşurate în Norvegia, practic la frontierele Rusiei, ca fiind o ''ameninţare'' şi, la fel ca omologul său spaniol Josep Borrell, a deplâns anunţul SUA privind o posibilă retragere a Washingtonului din acordul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), transmite agenţia EFE.

''Desigur că suntem preocupaţi'', a răspuns Lavrov în timpul conferinţei de presă la o întrebare despre manevrele militare Trident Juncture desfăşurate de NATO în Norvegia şi despre desfăşurările militare în ''statele baltice sau la baze în România şi Polonia'', scrie agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan aruncă-n aer scandalul momentului! Cine e omul din Guvern care ar fi primit mită

Cât despre decizia preşedintelui Donald Trump de a denunţa tratatul INF, Lavrov a asigurat că este o decizie pe care Washingtonul deja a luat-o, dar a ţinut să avertizeze că ''Rusia întotdeauna va răspunde''.

La rândul său, ministrul spaniol de externe Josep Borrell a împărtăşit punctul de vedere că ieşirea din acest acord este o ''nouă şi gravă eroare'' prin care administraţia Donald Trump afectează securitatea globală.

Citește și: Eugen Teodorovici a făcut marele anunț! Ce se întâmplă cu Autostrada Unirii

Totuşi, şeful diplomaţiei ruse a transmis din nou o ofertă de dialog Alianţei Nord-Atlantice şi a susţinut că interesul Moscovei este să se ''dezescaladeze situaţia'' care ''nu face pe nimeni să stea liniştit''.

De asemenea, Lavrov a descris drept 'pure fantezii' acuzaţiile Washingtonului conform cărora Rusia ar fi încălcat restricţiile din tratatul INF.

Citește și: Gabriela Firea a dat lovitura în Spania! Ce echipă de specialiști va veni și ce vor face

În ceea ce priveşte alegerile legislative care se desfăşoară marţi în SUA, Lavrov a negat orice interferenţă a Rusiei despre care oricum ''nu există niciun argument privind fapte reale''.

''Alegătorii americani vor fi cei care decid'' rezultatul alegerilor de la jumătatea mandatului, a continuat Lavrov, îndemnând Washingtonul să depăşească ''disputele interne care afectează relaţiile cu Rusia''. ''Vom aştepta să fie anunţate rezultatele şi ca Washingtonul să se liniştească'', a mai spus el, ironic.

Citește și: Rareș Bogdan aruncă-n aer scandalul momentului! Cine e omul din Guvern care ar fi primit mită .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.