Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia vorbește de tancurile Leopard 2 și Abrams trimise Ucraine ca de niște `mostre`: O fac deliberat. E o provocare care nu va rămâne fără răspuns

Anatoli Antonov

Kremlinul a dat asigurări că, dacă tancurile germane și americane vor fi livrate Kievului, "vor arde". "Este un plan sortit eșecului", au avertizat surse guvernamentale ruse.

Cu puțin timp înainte, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a amenințat cu distrugerea tancurilor americane M1 Abrams, precum și a altor echipamente militare din țările NATO, dacă acestea vor decide să le furnizeze Ucrainei. Afirmaţia a fost făcută de ambasadorul Rusiei la Washington în declarațiile culese de TASS ca răspuns la posibilitatea ca Germania să autorizeze expedierea tancurilor Leopard 2 la Kiev, relatează El Periodico preluat de Rador.

"Nu există nicio îndoială că, dacă se ia decizia de a transfera M1 Abrams la Kiev, armata noastră va distruge tancurile americane în același mod în care toate celelalte mostre de echipamente NATO sunt distruse", a afirmat Antonov, asigurând că Washingtonul încearcă "în mod deliberat" să provoace o înfrângere strategică a Rusiei În acest sens, el a adăugat că o eventuală expediere de tancuri către Ucraina ar fi "o altă provocare flagrantă împotriva Rusiei". "Dacă Statele Unite vor decide să furnizeze tancuri, atunci justificarea unui astfel de pas cu argumente despre armele defensive cu siguranță nu va funcționa. Aceasta ar fi o altă provocare flagrantă împotriva Rusiei", a spus ambasadorul.

"O analiză a întregii secvențe de acțiuni ale Washingtonului arată că americanii sporesc în mod constant asistența militară acordată marionetelor lor", a argumentat el, detaliind că, în timpul războiului din Ucraina, s-au scurs informații în presă în ajunul unor mari livrări de arme și echipamente la Kiev, după cum a raportat sursa menționată mai sus.

Antonov a acuzat Statele Unite că au dat "undă verde utilizării ajutorului SUA pentru a ataca Crimeea", despre care se presupune că a acoperit crimele împotriva populației din regiunile Donbas, Zaporijjia și Herson.

Statele Unite iau în considerare posibilitatea de a trimite un număr semnificativ de tancuri M1 Abrams în Ucraina, ca parte a unui acord cu Germania pentru a debloca livrarea de Leopard 2, potrivit ediţiei de marţi a ziarului american "The Wall Street Journal".

De asemenea, după câteva săptămâni de presiuni asupra Berlinului exercitate de către puterile occidentale - în special Polonia și țările baltice -, cancelarul german, Olaf Scholz, ar fi acceptat să furnizeze aceste tancuri Ucrainei, potrivit DPA. Cu toate acestea, momentan nu există o confirmare oficială din partea Executivului german.

În ultimele săptămâni, Ucraina a cerut insistent de la partenerii săi livrarea tancurilor germane Leopard, care necesită autorizație prealabilă din partea Berlinului, a cărui reticență scosese la iveală o nouă neînțelegere între aliații Kievului, în special în ceea ce privește Polonia și țările baltice, cele mai critice şi beligerante faţă de reticenţele Germaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.