Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia vrea o cooperare mai strânsă cu SUA în Siria

putin obama merkel

Rusia s-a pronunţat miercuri pentru o cooperare mai strânsă cu SUA în lupta împotriva terorismului şi în favoarea întăririi armistiţiului în Siria, pus la încercare de o escaladare a violenţelor în această ţară, informează AFP. 'La modul general, evaluăm pozitiv cooperarea cu SUA în Siria. Acordurile noastre bilaterale asupra prevenirii incidentelor în spaţiul aerian sirian funcţionează, iar structurile militare însărcinate cu reconcilierea părţilor beligerante sunt în contact', a declarat ministrul apărării al Federaţiei Ruse, Serghei Şoigu, în timpul unei conferinţe de presă consacrate securităţii, desfăşurată la Moscova.

Şoigu a adăugat că Moscova şi Washingtonul ar trebui să 'coopereze mai strâns' în lupta împotriva terorismului. 'Suntem gata pentru aceasta. Mingea este în terenul Washingtonului', a spus el. Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Barack Obama au convenit săptămâna trecută, în timpul unei discuţii telefonice, asupra întăririi acordului de încetare a focului în Siria, intrat în vigoare în 27 februarie, sub patronaj ruso-american.

Însă acest acord a fost periclitat de multiplicarea bombardamentelor operate de forţele regimului sirian împotriva mai multor fiefuri ale rebelilor, anunţă Agerpres.  Pe frontul diplomatic, Înaltului Comitet de Negocieri (HCN), care îi regrupează pe principalii reprezentanţi ai opoziţiei şi rebeliunii siriene, a părăsit săptămâna trecută masa de dialog, pentru a protesta împotriva deteriorării situaţiei umanitare şi a încălcărilor armistiţiului în Siria. Relaţiile dintre Rusia şi SUA se află la nivel minim după anexarea peninsulei Crimeea, în martie 2014, şi declanşarea conflictului armat din estul Ucrainei. Cele două ţări continuă, cu toate acestea, să coopereze în încercarea de a găsi o soluţie pentru conflictul sirian, care s-a soldat cu circa 270.000 de morţi în cinci ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.