Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia vrea să aplice strategia din Crimea: Se pun la cale referendumuri locale în Ucraina pentru a se justifica ocupația (presă)

haszon.hu
razboi ucraina rusia ucraina tanc

Rusia intenționează să organizeze "referendumuri" în orașele Donețk și Luhansk din estul Ucrainei, potrivit publicației letone Meduza, care citează surse apropiate Kremlinului, notează Sky News.

Postul de știri relatează că referendumurile au fost programate inițial pentru sfârșitul lunii aprilie, dar acum vor avea loc la mijlocul lunii mai.

De asemenea, sursele au afirmat că un referendum ar putea avea loc în orașul Herson din sudul țării.

Săptămâna trecută, Ministerul britanic al Apărării (MoD) a avertizat că Rusia plănuiește un referendum simulat în regiunea Herson în încercarea de a crea o legătură terestră cu Crimeea.

Într-o actualizare a informațiilor, Ministerul Apărării a declarat: „Rusia plănuiește un referendum înscenat în orașul Herson din sudul țării cu scopul de a-și justifica ocupația. Orașul este esențial pentru obiectivul Rusiei de a stabili o punte terestră către Crimeea și de a domina sudul Ucrainei.”

Rusia a organizat anterior un referendum ilegitim privind aderarea Crimeii la Federația Rusă în 2014 pentru a justifica retrospectiv confiscarea peninsulei.

Alegerile interne ale Rusiei au fost afectate de acuzații de fraudare a votului și au văzut opoziția de profil înalt blocată să candideze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.