Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia vrea să atragă minerii de criptomonede mondiali în Rusia

feedbinary.com
bitcoin criptomonede rusia

O asociație majoră de criptomonede și blockchain din Rusia lansează un proiect de aducere a operațiunilor globale de exploatare a criptomonedelor în țară, pe fondul unei represiuni chineze în materie de cripto-exploatare.

Asociația Rusă de Cripto-economie, Inteligență Artificială și Blockchain, sau RACIB, a anunțat o inițiativă care vizează transferul resurselor globale de calcul pentru minele criptografice către Federația Rusă. Se așteaptă ca mai multe informații despre proiect să fie lansate ulterior, a declarat un purtător de cuvânt al RACIB pentru Cointelegraph.

Pentru a promova și implementa proiectul, RACIB cooperează îndeaproape cu autoritățile guvernamentale rusești și corporațiile de stat, formând o serie de grupuri de lucru comune cu structurile de stat locale, notează anunțul.

Un astfel de grup se concentrează pe un proiect de „eco-minare” pentru construirea fermelor miniere și a centrelor de date alimentate cu surse regenerabile de energie electrică. Pe lângă bogata energie hidro și nucleară din Rusia, grupul încearcă să stabilească operațiuni de criptare minieră bazate pe surse de energie verde, cum ar fi centralele eoliene.

Ca parte a proiectului, RACIB colaborează deja cu unii parteneri străini, inclusiv un consorțiu al unora dintre cele mai mari companii din China legate de minele criptografice. Anunțul menționează că companiile din consorțiu controlează „mai mult de 25% din hashratul global al principalelor criptomonede”.

Potrivit publicației axate pe energie NS Energy, Rusia este a patra cea mai mare țară în ceea ce privește producția de energie electrică, generând peste 1.100 de terawați-oră de energie pe an, după China, Statele Unite și India. Potrivit anunțului, peste 2021 Rusia a înființat peste 1.100 de megawați de noi centrale electrice care folosesc parcuri eoliene în zone precum regiunea Rostov, Republica Kalmykia, Adygea și Stavropol Krai.

Noua inițiativă aduce o altă oportunitate strategică pentru minerii cripto-mondiali, pe fondul firmelor miniere chineze care fug din țară, deoarece autoritățile locale au continuat să ia măsuri împotriva activității miniere cripto și să oprească fermele miniere cheie. Potrivit datelor de la Centrul Cambridge pentru Finanțe Alternative, rata de hash Bitcoin a Chinei a scăzut deja înainte de represiune, scăzând la 46% în aprilie 2021 de la 75,5% în septembrie 2019. În aceeași perioadă, cota ratei de hash din SUA a crescut la aproape 17% de la 4%, în timp ce rata de hash din Rusia și Kazahstan a crescut la aproximativ 8%.

Rusia nu este singura țară care oferă minerilor chinezi capacitatea energetică de a deveni un jucător important în industrie. Primarul din Miami, Francis Suarez, a invitat în iunie public companiile chineze de cripto-minerit să ia în considerare înființarea de centre de date în oraș, pe fondul capitulării minerilor din China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.