Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia vrea să domine spațiul: Va produce doar sateliți militari

www.NSA.com
satelit militar

Agenţia spaţială rusă, Roscosmos, a anunţat joi că oferă prioritate producţiei de sateliţi militari, din cauza izolării în creştere a Rusiei pe scena internaţională, la o săptămână după ce a invadat Ucraina, transmite AFP.

"Desigur că programul nostru spaţial va fi ajustat. În primul rând vor fi stabilite priorităţile", a declarat şeful Roscosmos, Dmitri Rogozin, în cadrul unui interviu acordat canalului de televiziune Rossia-24. "Prioritatea aici este producţia de aparate spaţiale pentru nevoile Roscosmos şi ale Ministerului Apărării", a adăugat el, scrie agerpres.ro.

Citește și: Kremlinul a intrat în logica războiului rece: 'Vestul se pregăteşte de război împotriva Rusiei'

Aceste aparate spaţiale, în principal sateliţi, vor avea "funcţii duble", a mai precizat el.

Roscosmos proiectează deja sateliţi militari pentru Ministerul rus al Apărării.

De asemenea, Dmitri Rogozin a anunţat că Rusia nu va mai furniza Statelor Unite motoare de rachetă, în special motoarele RD-180 şi RD-181, utilizate pentru a propulsa rachetele americane Atlas şi Antares. "Lăsaţi-i să zboare în spaţiu pe mături", a comentat el.

Citește și: Marea Britanie declară război economic Rusiei: 'Trebuie să paralizam economia rusă'

Roskosmos nu va mai "participa la experimentele comune desfăşurate la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) alături de Germania, conform unei scrisori semnate de Rogozin şi adresată Centrului aerospaţial german. Printre experimentele ruso-germane de pe ISS se numără "Matrioşka-R", care studiază radiaţiile cosmice şi "Vampire", care are drept obiectiv obţinerea de senzori de infraroşu din cristale crescute în spaţiu.

Dmitri Rogozin a anunţat, de asemenea, că întregul personal ştiinţific şi tehnic rus a părăsit baza spaţială Kourou, din Guyana Franceză. Plecarea lor a fost anunţată de sâmbătă, ca reacţie la sancţiunile impuse de Uniunea Europeană împotriva Rusiei, după invazia Ucrainei.

Citește și: Video – Civilii din Ucraina se revoltă împotriva soldaților ruși: semne obscene și huiduieli la un protest împotriva armatei Rusiei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.